Viktige Emner I Antikkens Historie For Oppskolere // mars-bet.com
Shearling Baseball Cap | Wifi Bevegelsessensor Kamera | Kabel En 24-timers Kundeservicenummer | Upsc Geography Valgfritt Spørsmål | Livmorhalsslim Nær Eggløsning | Merry Christmas Bilder Til Venner | Nydelige Ragdoll-kattunger Til Salgs | Jr Smith Jersey | Redmi Note 5 Pro 64 Gb Blue

ANT2800 – Antikkens mytologi - Universitetet i Oslo.

Faglig innhold. Emnet gir en grunnleggende innføring i utviklingslinjer og sentrale historiske problemer i europeisk historie fra Romerrikets tid og fram til midten av 1500-tallet, da middelalderens universelle keiserdømme ble avviklet og den kirkesplittelsen som ble innledet omkring 1520, festnet seg. Hva skal vi med antikken? Hvorfor skal vi kjempe for å beholde fagmiljøer for døde språk og forskningsinstitutter i antikkens hovedsteder Athen og Roma? Og hvorfor må så godt som alle historisk relaterte emner på HF starte med den gresk-romerske antikken? Det gamle argumentet om dannelse holder knapt lenger. Emnet kaster et blikk på rollen mytologi har i antikkens kulturelle og religiøse miljø, forholdet mellom det menneskelige og det guddommelige, det moralske aspektet man ofte finner i slike historier, og resepsjonen av forskjellige myter i senere litteratur, kunst og film. Emnet vil også belyse mytologistudiets historiske fremvekst. Emner i historie våren 2015 Emner i historie våren 2015. HIS. antikkens kultur og samfunnsvitenskap. Les mer om HIS-1001 her. Timeplan for HIS-1001. HIS-1002 Handelskapitalisme, statsmakt og revolusjoner 1500-1850 - 10 stp. Emnet dekker hovedlinjer og viktige vendepunkter i historien om lesing og skriving i den vestlige verden. Emner i historie våren 2016 Emner i historie våren 2016. HIS. kunstvitenskap, antikkens kultur, andre humanistiske fag og/eller samfunnsvitenskap. Les mer om HIS-2001 her. HIS-2005 Frå Jalta til Malta. Den kalde krigens. Emnet dekker hovedlinjer og viktige vendepunkter i historien om lesing og skriving i den vestlige verden.

Innlegg om Oldtiden og antikken skrevet av profnic. Antikkens greske filosofi oppsto i rundt 500-tallet før vår tid, og den greske filosofien har en rekke med emner som har stor betydning for antikken blant annet politisk filosofi, etikk, metafysikk, ontologi, logikk, biologi, retorikk og estetikk. Denne oppgaven er hentet fra læreplanmålet: ”sammenligne to eller flere antikke samfunn og diskutere antikkens betydning for moderne politikk, arkitektur eller annen kunst.” Oppgaven er todelt, men jeg har valgt å besvare begge i en sammenhengende tekst. Sentrale tema i 1800-tallets historie er fremveksten av de moderne nasjonalstatene, demokratisk konsolidering, spredning av industrialismen og europeisk imperialisme. Sentrale emner i 1900-tallets historie er årsaker og virkninger av de to verdenskrigene og oppkomst og avvikling av den kalde krigen.

Matematikkens historie går flere tusen år tilbake i tid, lenge før ordet matematikk oppstod. Ordet «matematikk» kommer fra gresk μάθημα máthema som betyr vitenskap, kunnskap eller læring, og μαθηματικός mathematikós betyr «glad i å lære». Sammenligne to eller flere antikke samfunn, etc. - Læreplanmål i Historie VG3 Påbygging Sammenligne to eller flere antikke samfunn og diskutere antikkens betydning for. Britiske emner engelsk Matter of Britain, fransk Matière de Bretagne er en litterær betegnelse som viser til en historisk gruppe litteratur og legendarisk tekstmateriale fra middelalderen assosiert med De britiske øyer, særlig litteraturen og legendene om kong Arthur av britene.Sammen med Franske emner, som omfatter legendene om Karl den store, og Romerske emner, som omfatter materiale. Som noget af det første gik man i gang med at lave en ny forfatning, den senere junigrundlov. På samme tid indførte man en række politiske reformer, hvor ophævelse af indskrænkninger i pressefriheden fremstår som den væsentligste. Et af de mest afgørende emner, der skulle nås en aftale om, var udformningen af valgretten og stemmeretten.

Det er viktig å merke seg hvorledes kilder og kildekritikk blir brukt til å diskutere sentrale problemstillinger. HIS101 er delt inn i to deler. Under kan du lese om hver enkelt del. Antikkens historie. aritmetikk, geometri, musikk og astronomi – er emner som gir innhold til ”kultur og vitenskap”. Emner i religionsvitenskap våren 2018. Skip to main content. EN. A A A. Fokus er tredelt og rettet mot henholdsvis islams historie,. Læstadiansk tro og tradisjon er et også et viktig tema i kurset i tillegg til nordnorsk religiøs tradisjon med fokus på kirkelig og folkelig religiøsitet i kulturhistorisk perspektiv. I samtlige emner er det fokus på hvordan ideutviklingen foregår i religiøse, politiske, filosofiske og estetiske sammenhenger. Det er mulig å ta studiet over ett eller to år. Du kan også ta enkeltemner etter behov og interesse. Videre utdanning. Idéhistorie årsstudium vil kunne integreres i ulike utdanningsprogrammer etter behov. Den fremste skriftlige kilden til Israel og Judeas historie er Bibelen, og oldtidshistorien henger derfor sammen i spørsmålene rundt tekstkritisk bibelforskning og bibelkritikk, men er blitt i moderne tid utvidet og til dels korrigert med arkeologi. For en gjennomgang av etterkommerne av oldtidens Israel og Judea, se Jødisk historie. Alt for mange tenker på historie på vg2 som unødvendig, men hvorfor ikke benytte muligheten til å ha det litt moro med historiefaget før det blir så alvorlig i tredje? Jeg vet at de fleste synes at nyere historie vgs3 er mest spennende, men det er masse spennende i eldre historie også!

I antikkens språk og kultur forstås grunnleggende ferdigheter slik: Muntlige ferdigheter i antikkens språk og kultur innebærer å uttale det klassiske språket: lese tekst høyt, bruke sitater og formulere enkle utsagn med den begrensning at de antikke språkene ikke er morsmål. Retorikk - veltalenhet er en viktig dimensjon ved faget. Eksempler på emner, som gir en fordypning i historisk arkeologi jernalder og middelalder: HIS-1001 Europa formes - fra antikken til 1500 HIS-1004 Antikkens historie HIS-1009 Sted og tid HIS-1012 En middelaldermunk skildrer en farlig verden: Jocelin of Brakelond`s syn på religion, politikk og samtidssamfunnet. Historie; Trenger hjelp til prøve om antikken? Nyeste artikler. Viktig forskjell er i Roma var det to klasser borgere,. En ting som er viktig å få frem er at i Roma stemte de over ferdige lovforslag i motsetning til antikkens hellas der flere var med i hele prosessen. Renessansens litteratur refererer til den tidsepoke i europeisk litteratur som begynte i Italia i løpet av 1400-tallet og spredte seg over hele Europa i løpet av 1500-tallet fram til begynnelsen av 1600-tallet. 1500-tallet var også humanismens tid i Europa, og den preget renessansens filosofi. Gjenoppdagelsen av antikken førte til en verdsliggjøring av mennesket og menneskeverdet. Forskningens verdier. Moderne vitenskap oppstod under den vitenskapelige revolusjon ca 1550 - 1750. Det er ikke helt entydig hvordan man vil karakterisere dens idé- og normgrunnlag, men mye tyder på at etableringen av vitenskapsakademier, særlig i England, Frankrike og Italia, markerer et slags vannskille.

I antikkens språk og kultur forstås grunnleggende ferdigheter slik: Å kunne uttrykke seg muntlig i antikkens språk og kultur innebærer å uttale det klassiske språket: lese tekst høyt, bruke sitater og formulere enkle utsagn med den begrensning at de antikke språkene ikke er morsmål. Retorikk - veltalenhet er en viktig dimensjon ved faget. Her finner du alt av informasjon om utdanning innen EMNER I HUMANISTISKE FAG årsstudium.Studiet går under: Historie, religion, idéfag.Det er 1 registrert skole som tilbyr studiet, fordelt på 1 studiested. Det er registrert 34 relaterte studier til utdanningen EMNER I HUMANISTISKE FAG årsstudium.

Tema for essayene er refleksjoner omkring kjønn, seksualitet og reproduksjon i myter og filosofi fra antikkens Hellas. Bokens to sentrale filosofer er Parmenides og Platon. I greske filosofiske tekster er tenkning, fornuft og udødelighet gjerne symboler for mannen og det maskuline, mens kroppen og døden representerer det feminine. drøfte hvordan historie er blitt brukt og brukes i politiske sammenhenger; gi eksempler på kontroversielle historiske emner og drøfte motstridende årsaksforklaringer til en historisk hendelse. fra antikkens slagmarker til internett. Av Lars Terje Hellum. Middelalderbyen Oslo gjenskapt i Minecraft. Retorikk er tradisjonelt definert som kunsten å tale for å overbevise. Ordet brukes også om faget som går ut på å lære denne kunsten. I bredere forstand brukes ordet retorikk om: kunsten å overbevise med språklige midler, både muntlige og skriftlige praktiske råd for hvordan man kan lære seg denne kunsten teorier om hvordan språklig overbevisning foregår, og om de filosofiske og.

Seland, Eivind Førstelektor Antikkens historie Solli, Arne Førsteamanuensis Historisk informatikk / tidlig moderne tid Ulvund, Frode Førsteamanuensis Historisk informatikk / moderne historie Vikør, Knut Professor Midtøsten og det islamske Afrikas historie Stipendiater/Post.doc. Berg, Kjersti NFR-stipendiat Midtøstens historie. Her er omtale av de mest kjente filosofier og deres virke og tanker; Heraklit, Konfusius, Phytagoras, Decartes, Platon, Burke, Kirkegaard, Marx m.fl. Sammen med et hundretalls kanskje mindre kjente, men ofte viktige tenkere, gir det en samlet og inspirerende fremstilling av filosofiens utvikling og historie.

Her finner du alt av informasjon om utdanning innen ANTIKKENS KULTUR årsstudium.Studiet går under: Historie, religion, idéfag.Det er 1 registrert skole som tilbyr studiet, fordelt på 1 studiested. Det er registrert 34 relaterte studier, og det finnes 1 relatert yrke til utdanningen ANTIKKENS. universitetet sender ut viktig epost,. Meyer, Jørgen Christian Professor Antikkens historie Mæhle, Ingvar Brandvik Førsteamanuensis Antikkens historie. evaluere så mange av våre emner som mulig hvert semester. Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt.

2007 Corvette Til Salgs Av Eier
Fotoramme Gjennomsiktig Bakgrunn
Firkantet Tå Blokk Hæl
Inspirerende Positiv Tenking
Terrex Climacool Voyager Herresko For Menn
Golfklær For Juniorer
Remington Keramiske Hårklippere
Adidas Tøfler Herrer Online
Robyn New Album Honey
Yoghurt Face Pack
Tyrkia Bacon Suppe
Middagsskjorte Slim Fit
Yevade Subramanyam Movie
Mysql Server Express
Forskjellen Mellom Xe Og Xf
Microsoft Visual Foxpro Windows 10 64 Bit
4moms Høystol Grønn
Fotleger Som Tar Medicare
Hjemmemedisiner Mot Sanker I Huden Inne I Munnen
Rom Drikkeoppskrifter Enkelt
Etrade Solo 401k Bidrag Etter Skatt
Ryan Gosling Som Neil Armstrong
Tastatur Nøkkel For Gradsymbol
Eksempel På Elegy Lyric Poetry
Aws S3 Create
Til Alle Guttene Ive Loved Series
Vakre Tegninger Av Havfruer
Kensington Gardens Do In London
Se Nba Tv Live Stream
Mirka Federer I Dag
Nåværende Bestselgende Bøker Sakprosa
Hullsager 20mm
Ferragamo Crossbody Bag Herre
Polske Kielbasa Suppe
Topp Js Kartleggingsbiblioteker
Hip Contusion Øvelser
Merker Med Rød Sukker Rødvin
12v AC Til 5v DC Converter
Clash Of Lights S1 Apk Last Ned
Slik Sletter Du Bilder Fra Skype
/
sitemap 0
sitemap 1
sitemap 2
sitemap 3
sitemap 4
sitemap 5
sitemap 6
sitemap 7
sitemap 8
sitemap 9
sitemap 10
sitemap 11
sitemap 12
sitemap 13
sitemap 14